03.02.2020 / 23:06 Fudbal - Gattuso vezao tri pobjede

Napoli u golijadi na Luigi Ferrarisu savladao Sampdoriju

Napoli u golijadi na Luigi Ferrarisu savladao Sampdoriju
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Napoli je u utakmici 22. kola italijanske Serije A na Luigi Ferrarisu savladao Sampdoriju sa 2:4, a ovo je bila treća vezana pobjeda za Gennara Gattusa na klupi Napolitanaca, nakon što je savladao Lazio u Kupu Italije i Juventus u domaćem prvenstvu.

Već u trećoj minuti Napoli je poveo. Piotr Zielinski je centrirao, a Arkadiusz Milik lijepo pogodio glavom. Fabio Quagliarella je imao priliku za domaće, ali već u 16. minuti bilo je 0:2 kada je pogodak postigao Elif Elmas. Quagliarella je uspio sjajnim golom u 26. minuti smanjiti na 1:2.

Do kraja prvog poluvremena za Napoli je dvije velike šanse imao Milik, dok je na drugoj strani prijetio Gaston Ramirez. U nastavku utakmice Quagliarella je imao novu dobru priliku, da bi u 55. minuti Ramirez fantastično matirao Alexa Mereta, ali je nakon intervencije VAR-a njegov pogodak poništen.

Zielinski je zatresao mrežu u 70. minuti, no pomoćni sudija je podigao Manolo Gabbiadini je iz penala u 73. minuti poravnao na 2:2. Ipak, Napoli je došao do trijumfa. Prvo je pogodio Diego Demme u 83. minuti, a zatim Dries Mertens u osmoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 2:4.

Napoli je sada na desetom mjestu sa 30 bodova, dva manje od Cagliarija koji je na šestom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu. Sampdoria je 16. sa 20 bodova, četiri više od Genove, koja se nalazi u opasnoj zoni.



(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo