22.09.2024 / 14:20 Fudbal - Lijep povod

FK Sarajevo pobjedu protiv Borca posvetilo pobjedu djeci oboljeloj od raka

FK Sarajevo pobjedu protiv Borca posvetilo pobjedu djeci oboljeloj od raka
Foto: FK Sarajevo

"Jučerašnju pobjedu posvećujemo našim malim herojima iz Roditeljske kuće u Sarajevu. Draga djeco, ovo je i vaša pobjeda", poruka je iz FK Sarajeva.

Podsjetimo, FK Sarajevo je pokrenulo svoju kampanju "FK Sarajevo For the Cure". Kampanja je počela upravo jučer na utakmici protiv Borca u Banjoj Luci i trajat će do kraja oktobra.

Za početak kampanje u utakmici protiv FK Borac, igrači bordo tima su nosili trake na rukama koje su napravila djeca oboljela od raka, a koja žive i liječe se u Roditeljskoj kući u Sarajevu.


Inače, početkom ove sedmice naši su igrači posjetili Roditeljsku kuću, gdje su se družili s djecom i osmislili trake. Naši igrači s ponosom ih nose kako bi podigli svijest o inicijativi i podržali naše lokalne borce.

Na ovaj način FK Sarajevo želi osvijestiti i pružiti podršku svoj djeci koja se bore s rakom, kao i njihovim porodicama. Širom svijeta septembar je mjesec u kojem se provode aktivnosti za podizanje svijesti o raku kod djece.

FK Sarajevo poziva sve organizacije i pojedince da iskoriste našu inicijativu "FK Sarajevo For The Cure" i doprinesu borbi za zdravije i sretno djetinjstvo djece koja se bore protiv raka.

U sklopu nove kampanje FK Sarajevo podržat će više fondacija kako bi se podigla svijest i solidarnost u borbi protiv raka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo