21.01.2020 / 16:49 BiH - Sarajevo

Advokatska komora FBiH i CEST FBiH potpisali sporazum o saradnji

Advokatska komora FBiH i CEST FBiH potpisali sporazum o saradnji

U prostorijama Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH u Sarajevu danas je potpisan Sporazum o saradnji između Centra i Advokatske komore Federacije BiH.

Sporazum su potpisali direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH Arben Murtezić i predsjednik Advokatske komore FBiH Nikica Gržić.

Sporazum je izraz spremnosti, da se kroz buduće zajedničke aktivnosti značajnije unaprijede oblast stručnog usavršavanja nosilaca pravosudnih funkcija i predstavnika Advokatske komore, kroz projektne aktivnosti i edukacije o primjeni najbolje prakse u primjeni evropskih standarda.

Podršku saradnji su svojim prisustvom dali i članovi Upravnih odbora Centra i Advokatske komore i izrazili opredijeljenost ka dosljednoj implementaciji najviših međunarodnih standarda, a naročito Evropske konvencije o ljudskim pravima u praksi, a kako bi se, na dobrobit svih građana, dao doprinos vladavini prava u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo