Pileći paprikaš jedno je od onih jela koja nas podsjećaju na tople obiteljske trenutke i miris domaće kuhinje.
Ovaj recept priprema se s nekoliko osnovnih sastojaka, a rezultat je bogat i ukusan obrok koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Sastojci:
1 kg pilećih prsa (bez kože)
2 srednje mrkve
1 srednja glavica luka
2 žlice koncentrata rajčice
50 ml suncokretovog ulja
1 žlica mljevene slatke paprike
1 lovorov list
Sol i biber po ukusu
Priprema:
Pileća prsa prvo narežite na manje komade. U velikoj tavi zagrijte ulje, a zatim na njemu kratko popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte narezanu mrkvu (na kolutiće) i dinstajte dok ne omekša.
Nakon toga, ubacite komade piletine, pa sve lagano pržite. Dodajte sol, biber, mljevenu papriku, lovorov list, te koncentrat rajčice. Dinstajte još nekoliko minuta, a zatim zalijte vodom tako da pokrije meso. Pokrijte tavu i kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta dok piletina ne omekša.
Pileći paprikaš poslužite uz prilog po izboru, poput kremastog pire krumpira ili kuhane tjestenine.
(Vijesti.ba)