Hranjiva užina može nas držati sitima između obroka i spriječiti buđenje usred noći zbog gladi, dijetetičari zato preporučuju konzumaciju kefira.
Kefir je fermentirani mliječni napitak blago kiselkastog okusa, bogat probiotikom, magnezijem i kalijem, koji pomažu u snižavanju krvnog pritiska i podržavaju zdravlje.
Zašto je kefir odličan za visoki krvni pritisak?
Kefir je dostupan u nemasnoj i punomasnoj varijanti. U kefir se lako mogu dodati slatki dodatci, kao što su maline ili borovnice, jagode i slično.
Probiotici
Kefir je bogat korisnim bakterijama koje poboljšavaju probavu, ravnotežu crijevne mikroflore i zdravlje srca, pomažući u snižavanju krvnog pritiska i holesterola, piše EatingWell.
Kalij
Šalica kefira sadrži gotovo jednako kalija kao i banana, što pomaže opuštanju krvnih žila i snižavanju pritiska.
Magnezij
Kefir sadrži magnezij, koji opušta krvne žile i omogućuje bolji san, važan za regulaciju krvnog pritiska.
Nizak udio soli
Kefir je prirodno siromašan natrijem, s 97 mg po šalici, što ga čini odličnim izborom za osobe s hipertenzijom.
(Vijesti.ba)