25.10.2024 / 13:40 BiH - Sarajevo

Obilježena godišnjica pogibije devet pripadnika MUP-a i Armije RBiH

Obilježena godišnjica pogibije devet pripadnika MUP-a i Armije RBiH
Foto: Općina Centar Sarajevo
U organizaciji Udruženja pripadnika policije RBiH "Policija 1991.-1995." danas je upriličeno obilježavanje godišnjice pogibije devet pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Armije RBiH u akciji kodnog imena "Trebević".

Ovom prilikom su članovi porodica zajedno sa delegacijama više nivoa vlasti obišle mjesta gdje su ukopani poginuli i uz polaganje cvijeća, te učenjem Fatihe i minutom šutnje na dostojanstven način se sjetili poginulih.

Prema utvrđenom protokolu prvo su porodice i delegacije obišle mezarje u Velikom parku, nakon toga groblje Sveti Marko, a na kraju i gradsko groblje Bare.

U ime Općine Centar Sarajevo cvijeće su položili pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković, kao i saradnik iz pomenute Službe Adis Adilović.

Izvršavajući svoje borbene zadatke u pomenutoj akciji poginuli su: Admir Hebib, Kemal Kojić, Dragan Miljanović, Slaven Markešić, Srđan Bosiljčić, Elvir Šovšić, Hamid Humić, Jasmin Čamdžija i Izet Karšić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo