20.10.2024 / 21:50 BiH - Uzrok sukoba?

Uoči sukoba u Mostaru: U svlačionici stadiona Zrinjskog pretučen igrač!

Uoči sukoba u Mostaru: U svlačionici stadiona Zrinjskog pretučen igrač!
Foto: Vijesti.ba
Večeras u 20.25 sati na Španskom trgu u Mostaru došlo je do većeg narušavanja javnog reda i mira.

Ima i povrijeđenih osoba, potvrdio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

- Ima povrijeđenih osoba. Smješteni su u neke od bolnica. Tačan broj povrijeđenih osoba još nije poznat. Policija nastavlja istragu, a identifikacija svih uključenih je u toku - zaključio je Marić.

U istoj informaciji je navedeno da je motiv sukoba bio crtanje grafita nakon čega je došlo do sukoba, a još nema zvaničnih podataka o tome ko su učesnici, odnosno jesu li pripadnici navijačkih grupa.

S druge strane, Adil Šuta, ministar u Vladi HNK objavio je večeras šta je prethodilo sukobu.

- Danas je na stadionu "Pod Bijelim brijegom" trebala biti odigrana utakmica 10. kola Druge lige Federacije -Jug, između HNK Kruševa i UŠS Fortuna Mostar. Zbog nemilih događaja i napada na igrače Fortune, koji su se desili neposredno prije utakmice, ista je odgođena! Pet do šest osoba, koji su nosili palice (kostolomce), ušli su u svlačionicu i nanijeli teže povrede jednom igraču UŠS Fortuna Mostar, naveo je Šuta i dodao:

- Najoštrije osuđujem huligansko ponašanje, pozivam nadležne organe da preduzmu sve potrebne mjere i nađu trajno riješenje za ovakve postupke, te da ne dopuste eskaliranje situacije kakvo se dogodilo večeras.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo