22.10.2024 / 08:14 Svijet - Italijanka iz okoline Torina

Sabljarka ubila surferku u Indoneziji

Sabljarka ubila surferku u Indoneziji
Giulia Manfrini / Instagram
Italijanka iz okoline Torina stradala je nakon što ju je velika riba probola u predjelu grudi.

Surferka u Indoneziji preminula je nakon što ju je navodno probola sabljarka u petak.

Giulia Manfrini, 36-godišnjakinja iz Torina, grada na sjeveru Italije, surfovala je nadomak arhipelaga Mentawai u provinciji Zapadna Sumatra, navodi se u izvještajima.

Dvoje svjedoka su navodno pokušali da joj pruže prvu pomoć pošto ju je sabljarka probola u grudi, a kasnije je prebačena u bolnicu.

"Uprkos hrabrim pokušajima njenog partnera, zaposlenih u lokalnom hotelu i ljekara, Giulia nije mogla da se spasi“, objavio je na Instagramu James Colston, koji je sa preminulom Manfrini vodio turističku agenciju.

"Od čelnika distrikta Jugozapadni Siberut dobili smo informaciju da se italijanskoj državljanki dogodio incident dok je surfovala“, saopćio je Lahmudin Siregar, šef hitnih službi na ostrvima Mentawai, za novinsku agenciju Antara.

"Sabljarka je neočekivano iskočila iz vode ka Manfrini i ubola je pravo u grudi“, dodao je.

Italijanki se dogodila "strašna nesreća“, a "vjerujemo da je umrla radeći ono što je voljela, na mjestu koje je voljela“, rekao je Colston, njen kolega.

"Giulia je bila duša ove firme i njen zaraznu ljubav za surfovanjem, snegom i životom će pamtiti svi koji su je upoznali“, dodao je.

Vijest o njenoj smrti "šokirala je“ stanovnike njenog rodnog mjesta Venaria Reale, kaže gradonačelnik Fabio Giulivi.

"Osjećamo se nemoćno pred tragedijom koja ju je odnijela tako rano“, a surfovanje i otvaranje agencije za nju je bio "dvostruki san“, priča Giulivi.

Naučna istraživanja su pokazala da su napadi sabljarki na ljude rijetki, ali da te životinje mogu da budu opasne kada su isprovocirane.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo