17.10.2024 / 13:16 BiH - Saopćenje

Brčko Distrikt: Prodana 24 trajno oduzeta motorna vozila

Brčko Distrikt: Prodana 24 trajno oduzeta motorna vozila
Foto: FENA

Policija Brčko distrikta BiH u oktobru je prodala ukupno 24 trajno oduzeta motorna vozila na ime čega je kupac uplatio ukupno 13.712 konvertibilnih maraka na jedinstveni račun Brčko distrikta BiH.

Radi se o vozilima prodanim putem javnog oglasa kao automobilski otpad – sekundarna sirovina radi reciklaže, a koja su u pravomoćno okončanim sudskim postupcima trajno oduzeta počiniocima saobraćajnih prekršaja, saopćeno je iz brčanskog MUP-a.

Ovo je četvrta po redu prodaja trajno oduzetih vozila. Prethodno je u 2024. godini na isti način prodano deset motornih vozila, u 2023. godini 20 motornih vozila, dok je u 2022. godini prodano 31 motorno vozilo, a ukupan iznos uplaćenog novca na ime svih izvršenih prodaja u distrikt Distrikta je oko 46.000 konvertibilnih maraka.

Na ovaj način Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zaokružuje postupanje u predmetima u kojima je izvršeno privremeno oduzimanje motornih vozila od višestrukih povratnika u izvršenju saobraćajnih prekršaja.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom apelira na sve vozače da poštuju prometne propise te upozorava višestruke povratnike u izvršenju prometnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo