16.10.2024 / 12:00 BiH - Grad bogate historije

Sarajevo među finalistima izbora ‘National Geographic Travela’

Sarajevo među finalistima izbora ‘National Geographic Travela’
Sarajevo

Grad Sarajevo je među finalistima ovogodišnjeg izbora "National Geographic Travela" za kategoriju "Najbolji na svijetu 2025. po izboru čitaoca".

National Geographic Travel pozvao je svoje pratioce na društvenoj mreži Instagram da se izjasne i glasaju za jednu od pet destinacija u koju bi putovali 2025. godine, a među njima je glavni grad BiH.

Na listi su i Ho Chi Minh (Vijetnam), New Orleans (SAD), Bodrum (Turska) i Kusko (Peru).

Gradovi kandidati

Sarajevo, Bosna i Hercegovina: Bilo da hodate lavirintskim ulicama kako biste pronašli bazare, džamije i barove u podrumima ili istraživali njegove olimpijske planine, bogata historija Sarajeva proteže se izvan sjena 20. stoljeća.

Ho Chi Minh, Vijetnam: Gradski pejzaž koji se stalno razvija i koji uravnotežuje svoje kontradikcije sa gracioznošću – historija i modernost, ulična hrana i visoka kuhinja, Ho Chi Minh ima sve.

New Orleans, SAD: Big Easy ima više od samog Mardi Grasa. Bilo da dolazite zbog džeza, umjetnosti, historije ili hrane, New Orleans će zagarantovano šarmirati.

Bodrum, Turska: Primorski raj sa šik modernom, Bodrum je jedna od najmodernijih lokacija na Mediteranu, nudi savršen bijeg bilo da želite zabavu ili opuštanje.

Kusko, Peru: Objedinjujući kamene radove Inka sa kolonijalnom arhitekturom iz 16. vijeka, kapija Maču Pikčua nudi kulturne užitke i bezbroj izleta za one koji traže avanturu.

Glasanje traje do 17. oktobra.



(Vijesti.ba) 

 

Izdvajamo