14.10.2024 / 15:36 BiH - Potpisani sporazumi

Četiri zdravstvene ustanove u KS dobile sredstva za nabavku opreme i rekonstrukcije objekata

Četiri zdravstvene ustanove u KS dobile sredstva za nabavku opreme i rekonstrukcije objekata
Foto: Vijesti.ba

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović danas je s direktorima četiri kantonalne javne zdravstvene ustanove potpisao sporazume o dodjeli finansijskih sredstava za nabavku opreme, projekte sanacije i održavanje objekata ustanova.

Sporazume su potpisali direktorica Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć KS Jasna Husejinbegović Musić, direktorica Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS Vanesa Dujso Radaslić, direktor JU Dom zdravlja KS Milan Mioković i direktor JU Zavod za javno zdravstvo KS Zlatan Hamza.

"Nastavljamo s podrškom i razvojem usluga. Sredstva osiguravamo po prioritetima ustanova, a ovaj put finansiramo nabavku kardiomobila s medicinskom opremom za potrebe Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć KS u iznosu od 250.000 KM, kao i nabavku digitalnog mamografa za potrebe Zavoda za zaštitu žena i materinstva KS u iznosu od 350.000 KM. Također, finansiramo projekte sanacije i tekućeg održavanja centralnih objekata i područnih ambulanti, te kupovinu nove medicinske i nemedicinske opreme za JU Dom zdravlja KS, s 2.350.000 KM, kao i nabavku medicinske opreme za Zavod za javno zdravstvo KS za što je izdvojeno 196.000 KM", izjavio je ministar Hasanović.

Ministar Hasanović poručio je da Ministarstvo zdravstva KS ostaje posvećeno razvoju zdravstvenih usluga, jer je ulaganje u opremu i osoblje ključni faktor njihove efikasnosti i kvalitete. Modernizacija opreme optimizira procese, ali i poboljšava iskustvo pacijenta.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo