14.10.2024 / 14:13 BiH - Na dan dženaze

Saobraćajnica Mostar - Jablanica u utorak će biti otvorena, organizovan i prevoz vozom

Saobraćajnica Mostar - Jablanica u utorak će biti otvorena, organizovan i prevoz vozom
Foto: FENA

Na području općine Jablanica sutra će biti na snazi poseban režim saobraćaja.

Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu stradalih u poplavama i klizištima dionica magistralne ceste M-17 Mostar – Jablanica bit će otvorena u vremenu od 13 do 17 sati, a propuštat će se isključivo vozila za potrebe dolaska na dženazu, priopćili su iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.

Također, Željeznice Federacije BiH organizuju poseban besplatan prijevoz vozom.

Polazak iz Sarajeva je u 11 sati sa zaustavljanjem (Alipašin most 11:06, Ilidža 11:12, Blažuj 11:21, Binježevo 11:26, Hadžići 11:31, Pazarić 11:38, Konjic 12:33). Dolazak u Jablanicu planiran je u 12:56, a povratak iz Jablanice planiran je u 17 sati.

Iz općine Jablanica mole sve građane da dolaze organizovano te da svoje vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do kolapsa.

Vozači se također mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju te da postupaju u skladu s uputstvima policijskih službenika i redara.

Klanjanje kolektivne dženaze planirano je u 14 sati na gradskom groblju Jasen, a pokop žrtava na mjesnim grobljima u Donjoj Jablanici i naseljima Djevor i Zlate.

 
(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo