11.10.2024 / 23:04 Fudbal - Bh. selektor

Barbarez: U ovoj ekipi nema trunke egoizma, na pravom smo putu

Barbarez: U ovoj ekipi nema trunke egoizma, na pravom smo putu
Foto: UEFA
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na stadionu Bilino polje u Zenici poražena od Njemačke sa 2:1 u utakmici 3. kola Lige nacija A.

Svoj komentar nakon utakmice dao je bh. selektor Sergej Barbarez.

"Osjećaji idu u oba pravca. Nažalost, napravili smo naivnu grešku kod prvog gola, a ekipe poput Njemačke to brutalno kažnjavaju. Prvi pola sata bilo je jako dobro, zatim imali šansu preko Demirovića, šteta je što tada nismo pogodili. Nakon toga primamo gol... Drugo poluvrijeme smo dali zadnji atom snage, borili smo se i s te strane sam vrlo, vrlo zadovoljan", započeo je Barbarez, te nastavio:

"Burnić je igrao na beku jer nije bilo Dedića, a tu poziciju koju nije igrao mislim od juniorskih dana. Tahirović je poseban igrač, mislim da će on u budućnosti biti jedan od naših najboljih igrača. Ja stojim iza njega maksimalno, kakva god bila njegova situacija u klubu. To važi i za Tabakovića, mi u njih vjerujemo i oni će biti sve bolji i bolji".

"Pokazali smo karakter i to je naša odlika, moramo vjerovati u sebe. Konsolidovali smo se na poluvremenu, dobro nam je došla pauza. Vidim probleme u veznom redu jer s vremenom počne kaskati, ali dobro odreagujemo sa izmjenama. U ovoj ekipi nema trunke egoizma, na pravom smo putu".

BiH već u ponedjeljak igra novi meč protiv Mađarske, koja je večeras remizirala sa Holandijom odigravši 1:1.

"Mađarska je vrlo kvalitetna. Imali smo i mi problema s njima, izborili smo bod ali je bilo teško. Mi uvijek vjerujemo u sebe, drago mi je kada vidim da naši momci daju sve od sebe za ovaj dres", zaključio je Barbarez.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo