09.10.2024 / 09:34 Fudbal - Iznenađujuće

Jurgen Klopp pristao na novi posao, počinje od 1. januara!

Jurgen Klopp pristao na novi posao, počinje od 1. januara!
Foto: X
Jurgen Klopp neće dugo pauzirati od fudbala, javljaju ugledni inostrani mediji.

Nakon napuštanja pozicije menadžera Liverpoola na kraju prošle sezone, Klopp je bio bez angažmana ali čini se da se uskoro vraća poslu.

Prema pisanju Bilda, Jurgen Klopp je sklopio iznenađujući angažman sa Red Bullom. Klopp će, pišu, imati funkciju globalnog direktora za fudbal.

Nijemac je potpisao ugovor koji počinje od 1. januara 2025. godine, a najzaslužniji za njegov dolazak u Red Bull je Oliver Mintzlaff (49), koji je od 2014. do 2022. bio izvršni direktor RB Leipziga. Nakon toga je u Red Bullu postao izvršni direktor za korporativne projekte i ulaganja. Bild ga naziva "jednim od najmoćnijih ljudi u svijetu sporta".

Bild piše i da je Klopp izabran zbog svojeg velikog iskustva, poznanstava, nogometnog znanja i karizme, te da će voditi brigu o glavnim odlukama u klubovima pod Red Bullovom "kapom".

To su, osim Leipziga, još Salzburg, Leeds, New York, Bragantino (Brazil) i Omiya Ardija (Japan). Bavit će se dugoročnom strategijom, analitikom potencijalnih transfera i ostalim savjetničkim poslovima.

Zvanična objava iz Red Bulla očekuje se tokom dana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo