11.10.2024 / 08:18 Fudbal - Liga nacija

Njemački golman o svlačionicama na Bilinom Polju: 'Bolje nego školska dvorana'

Njemački golman o svlačionicama na Bilinom Polju: 'Bolje nego školska dvorana'
Screenshot: X

Njemački fudbalski tim suočava se sa specifičnim uvjetima na stadionu Bilino Polje u Zenici, gdje će se odigrati njihov meč.

I dok se stanje terena može pohvaliti kao odlično, infrastruktura svlačionica ostavlja dosta prostora za poboljšanje, što je izazvalo pažnju medija, uključujući i izvještaj kojeg je pripremio RTL. Njihov prilog nije bio baš pozitivan kada je riječ o uslovima unutar svlačionica, a video zapis jasno pokazuje u kakvom su stanju.

Na press konferenciji na istom stadionu, među prvim pitanjima za selektora Juliana Nagelsmanna i golmana Alexandera Nübela bilo je vezano za sam stadion. Nagelsmann je naglasio da mu je najvažnija kvaliteta terena, a da manje pažnje pridaje svlačionicama i tuševima, budući da on lično neće koristiti te prostore.

"Iskreno, ima neki svoj šarm", izjavio je selektor uz osmijeh, dodavši kako je rijetkost da se Njemačka reprezentacija susreće s ovakvim stadionima.

S druge strane, Nubel je situaciju dočekao s humorom. Prisjetio se kako su u Stuttgartu, dok je stadion bio u obnovi, trenirali u uslovima skromnijim od ovih: „Bolje je nego na školskom terenu. Godinu dana smo trenirali u školskoj dvorani“.

Nubel, koji će debitovati na golu Njemačke u ovom susretu, ipak je istaknuo kako će se on nakon meča sigurno istuširati, dodavši to u šaljivom tonu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo