11.10.2024 / 23:08 Fudbal - Kapiten BiH

Džeko: Nekad se noge oduzmu protiv ovakvih protivnika, bio sam i ja mlad...

Džeko: Nekad se noge oduzmu protiv ovakvih protivnika, bio sam i ja mlad...
Foto: Vijesti.ba
Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko bio je strijelac jedinog gola za BiH u večerašnjem porazu od Njemačke rezultatom 2:1.

"Bilo je dobrih stvari večeras, ali i onih koje nisu bile kako treba. Njemačka je jaka i koristi svaku grešku, ali moramo priznati da i mi moramo bolje u nekim situacijama. Ovo je bila velika utakmica, za mnoge naše igrače i najveća u njihovim kratkim karijerama. Mislim da smo pokazali karakter, sve je bilo otvoreno do posljednje minute i nažalost nismo uspjeli. Idemo dalje, za tri dana je već nova utakmica", rekao je Džeko, pa dodao:

"Svaka utakmica donosi nešto novo, neke pozitivne i negativne strani. Nije lagano igrati ovakve utakmice. Bio sam i ja nekada mlad, nekada se odsjeku noge protiv ovakvih provitnika. Koliko god ti nešto želio, tijelo ne da. Radit ćemo sve da ispravimo greške, a pozitivna stvar je što nas odmah čeka nova utakmica i tu očekujemo pozitivniji rezultat. Treba biti realan, Njemačka je veći level od nas, ali protiv Mađarske nema alibija i mora to biti mnogo bolje".

"Mislim da smo na dobrom putu sa novim stručnim štabom, iako nije prijatno što imamo toliko poraza u posljednje vrijeme. Vjerujem da će doći rezultati", zaključio je kapiten bh. selekcije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo