26.09.2024 / 12:46 Ekonomija - Impresivan rast

Bihaćka kompanija koja zapošljava mlade otvorila novi objekat

Bihaćka kompanija koja zapošljava mlade otvorila novi objekat
Foto: FENA

Kompanija "Aras Consulting" d.o.o. svečano je otvorila novoizgrađeni objekt u naselju Vedro Polje, čime nastavlja svoj impresivan rast i doprinos lokalnoj privredi.

Na površini od oko 1.500 kvadratnih metara, objekt izgrađen prema suvremenim standardima pruža prostor za preciznu obradu aluminija i čelika, gdje u dvije smjene radi 45 radnika.

Ova firma, osnovana prije samo četiri godine, izrasla je u jednu od najstabilnijih privrednih ćelija grada Bihaća, ostvarujući zavidne rezultate u oblasti CNC obrade. Njihovi proizvodi su već pronašli put do kupaca u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, što je doprinijelo kontinuiranom rastu narudžbi, širenju mašinskog parka i povećanju broja zaposlenih.

-Imamo ambiciozan i ostvariv plan razvoja, utemeljen na statusu koji smo postigli na inotržištu. Taj uspjeh duguje se kvalitetu naših proizvoda, poštivanju rokova isporuke i konkurentnim cijenama. Mnogo ulažemo u infrastrukturu i opremu, koristimo poticaje sa svih nivoa vlasti i okupljamo vrijedne i kvalitetne radnike koje adekvatno plaćamo. - izjavio je Amer Škiljan, direktor kompanije.

Poseban fokus "Aras Consultinga" je na mladim kadrovima, zbog čega su razvili blisku suradnju sa Srednjom mašinskom školom u Bihaću. Svake godine, veći broj učenika dolazi na praksu, stičući ključne vještine potrebne za zaposlenje. Ovaj pristup ne samo da jača lokalnu ekonomiju, već i pomaže u stvaranju stručne radne snage koja može odgovoriti na sve veće zahtjeve modernog tržišta.

Aras Consulting se bavi vrhunskom CNC obradom aluminija i čelika, a njihov kontinuirani rast dodatno svjedoči o kvaliteti i predanosti timu koji stoji iza ove uspješne kompanije.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo