25.09.2024 / 14:59 Politika - Sarajevo

Završeno ročište u Sudu BiH, Dodik: Sve je ovo glupost

Završeno ročište u Sudu BiH, Dodik: Sve je ovo glupost
Foto: Vijesti.ba
U Sudu BiH je završeno ročište predsjedniku manjeg bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću.

"Tužilaštvo BiH je za šest svjedoka postavilo ukupno 17 pitanja što dovoljno govori o tome da ovo Tužilaštvo nije dovoljno doraslo zadatku koji su im postavili nalagodavci koji su im i dali zadatak da povedu ovaj proces", rekao je Lukić nakon održanog ročišta.

Dodik je rekao kako Sud BiH nastavlja sa farsom i političkim procesom protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića.

- To je farsa koja se pokušava pretvoriti u nešto što bi moglo da izgleda ozbiljno. Sud nije ništa dokazivao i nije mogao da dokaže, nego je blefirao - rekao je Dodik nakon današnjeg ročišta pred Sudom BiH.

On je kazao da Sud nije uspio da dostavi obavezne dokaze.

- Ništa od toga nije urađeno posebno. Sve ovo je glupost, gubljenje vremena, farsa, blamaža čitavog pravosuđa - rekao je Dodik.

Dodik je mišljenja da Sud nije uspio ništa da dokaže što je u vezi sa Dejtonskim sporazumom, Aneksom 10 ili bonskim ovlašćenjima.

Na današnjem ročištu svjedočio je i generalni sekretar Vlade RS i član Upravnog odbora Službenog glasnika Dalibor Panić.

Sljedeće ročište najavljeno je za 9. 16 i 30. oktobar.

Sudija Sena Uzunović, odbila je zahtjev drugooptuženog da svjedoči Christian Schmidt.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo