24.09.2024 / 14:22 BiH - Učestvuje 2000 učenika

Općina Centar domaćin Sportskih igara mladih

Danas su u dvorani Mirza Delibašić održane Sportske igre mladih i „Dan sporta“ za učenike osnovnih škola sa Centra, a pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Organizator događaja je Udruženje za sport i rekreaciju mladih, a pokrovitelj manifestacije je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 20.000 KM.

Sportska dvorana u Skenderiji bila je ispunjena stotinama dječaka i djevojčica koji su se takmičili u tri sportske discipline.

Načelnik Mandić otvorio je sportske igre mladih, te sa najboljim učenicima svih škola zapalio plamen prijateljstva čime je ozvaničeno otvorenje ove manifestacije.

-Drago nam je da smo na licima ove djece danas izmamili osmijeh. Sreća je pokretač svega. Opština Centar se trudi da svojim radom čini samo najbolje za svoje građane i kreira samo dobre priče koje šaljemo dalje. Naši mališani danas uživaju u punom smislu te riječi, a kada su oni zadovoljni onda znamo da smo uradili pravi posao, kazao je načelnik Mandić.

U okviru manifestacije „Dan sporta“ za učenike od 2. do 5. razreda osnovnih škola iz Centra pored revijalnog dijela održava se takmičenje u igri između dvije vatre, utrka na 60 metara i štafeta. Najsretnijim i najspretnijim učenicima na kraju manifestacije bit će uručene medalje.

UČESTVUJE 2000 UČENIKA Općina Centar domaćin Sportskih igara mladih Danas su u dvorani Mirza Delibašić održane Sportske igre mladih i „Dan sporta“ za učenike osnovnih škola sa Centra, a pod pokroviteljstvom Općine Centar. Više informacija dostupno je na sljedećem linku: https://cutt.ly/ZeUeCZBO

Posted by Općina Centar Sarajevo on Tuesday, September 24, 2024

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno takmiče u različitim sportskim disciplinama. U prethodnih 14 godina, igre su ispratile više od 580.000 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine. Sportske igre mladih doprinose razvoju tolerancije i solidarnosti, poštivanju različitosti, stvaranju novih prijateljstava te omogućavaju fer djetinstvo za sve mališane.

Manifestaciji su u ime Općine Centar prisustvovali pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i vijećnici Hidajet Porić i Jasmin Ademović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo