24.09.2024 / 13:00 BiH - Potpuni krah

Sarajevske ulice u mraku: Uprava KJKP Park gomila probleme

Ulica Halida Kajtaza, uz koju se nalazi zgrada Ambasade SAD u Sarajevu ponovo je u mraku. Rasvjeta opet nije u funkciji.

Dešavalo se to i ranije tokom godine, u ljetnom periodu, a nadležnima je trebalo preko mjesec dana da se svjetla ponovo upale. Već mjesec u kvaru je i rasvjeta u nastavku te ulice, konkretno na kružnom toku gdje radi tek minimalan broj rasvjetnih stubova.

Iako je sistemu Centra za nadzor i upravljanje javnim rasvjetom KS, koji djeluje u sastavu Ministarstva komunalne privrede KS, kvar prijavljen, sa konkretnim brojevima stubova, reakcije i popravke još uvijek nema.

Sve navedeno usporava saobraćaj u večernjim satima te posebno ugrožava učesnike u saobraćaju i pješake.

S upitom o konkretnom problemu obratili smo se nadležnim iz KJKP Park, no odgovor nismo dobili.

Inače, od kada je brigu o javnoj rasvjeti u KS preuzeo Centar za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom, koji radi u okviru KJKP Park, umjesto bolje i efikasnije, građani su dobili sporiju i neefikasniju uslugu.

Ovo nije jedini primjer nefunkcionisanja ili bolje rečeno nepostojanja sistema od kada je preduzeće Park izvođač radova za održavanje javne rasvjete, što je isključiva odgovornost Uprave preduzeća na čelu s direktorom Adisom Bešlićem.

Ukratko, sistem prijave kvara radi, ali popravka je u potpunosti zakazala.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo