23.09.2024 / 14:42 BiH - Osnovni sud u Bijeljini

Miloradu Sofreniću određen pritvor

Miloradu Sofreniću određen pritvor
Foto: Arhiv
Osnovni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor bivšem direktoru Centra za socijalni rad Miloradu Sofreniću koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u periodu od 2018. do kraja decembra 2020. godine.

"Pritvor za osumnjičenog M.S. određen je na prijedlog Okružnog javnog Tužilaštva u Bijeljini", objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog tužilaštva, prenosi Srna.

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina sprovodi istragu protiv Sofrenića zbog sumnje da je od 2018. do 2020. godine nezakonito koristio službeno vozilo, naplaćivao dnevnice za službena putovanja i dodjeljivao sredstva za jednokratnu novčanu pomoć licima u stanju socijalne potrebe, koja takve uslove nisu ispunjavala, čime je oštećen budžet grada.

"On je koristio službeno vozilo Centra za socijali rad, odlazio na službena putovanja obavljajući poslove za Fudbalski savez, pri čemu je naplaćivao dnevnice i naplatu troškova dolaska na sjednicu Izvršnog odbora, a istovremeno je za to sačinjavao naloge za službena putovanja Centra za socijalni rad i naplaćivao dnevnice u ovoj ustanovi", rekao je ranije portparol Okružnog tužilaštva Bijeljina Milan Malivojević.

On je dodao da se lice M.S. sumnjiči da je tokom cijele 2020. godine sredstva namijenjena za isplatu jednokratnih novčanih pomoći licima u stanju socijalne potrebe dodjeljivao licima koja takve uslove nisu ispunjavala, čime je pričinjena šteta budžetu grada.

Malivojević je istakao da je na ovaj način došlo i do uskraćivanja pomoći građanima koji se stvarno nalaze u stanju socijalne potrebe.

On je dodao da je istragom obuhvaćeno osam lica koja se sumnjiče da su tokom 2020. godine počinila krivično djelo nesajestan rad u službi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo