9°C
Mostar 18°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 14°C

06.09.2024 / 23:12 Fudbal - Liga nacija

Italija razbila Francusku u sred Pariza, Turska remizirala u Velsu

Italija razbila Francusku u sred Pariza, Turska remizirala u Velsu
Foto: X.com
U velikom klasiku evropskog fudbala u okviru 1. kola Lige nacija Italija je kao gost nadigrala Francusku rezultatom 3:1 u meču odigranom na Parku Prinčeva.

Francuzi poveli već u 13. sekundi kada je sjajni Barcola zabio za vodstvo domaćina i sve je slutilo na laganu pobjedu Trikolora. Ipak to nije bio slučaj.

Azzurri su ostatku meča odigrali impresivno te su uspjeli postići čak tri gola, nešto što je rijetko ko očekivao prije utakmice.

Za izjednačenje na prelijep način iz voleja u 30. minuti zabio je Dimarco nakon asistencije Tonalija. Bio je to gol kakav se zaista rijetko viđa.

Fratessi i Raspadori su zabili u drugom poluvremenu te su tako Italijane trasirali do iznenađujuće pobjede i najavu problema za Francusku.

U drugom meču ove grupe Belgija je u efikasnom meču sa četiri gola pobijedila Izrael. Konačan rezultat bio je 3:1. De Bruyne dva puta te Tielmans su zabili za Crvene đavole, dok je Openda promašio penal. Strijelac za Izraelce bio je Castagne koji je zabio autogol.

U mečevima Lige B Lige nacija večerašnjeg programa Kazahstan je uspio zaustaviti Norvešku za 0:0, dok je Island bio siguran protiv Crne Gore s 2:0.

Izuzetno napeto je bilo Cardiffu gdje je Vels dočekao Tursku. Nije bilo golova, ali jeste čak osam žutih kartona i jedan crveni i to za turskog igrača Yilmaza.

Slovenci su također na pozitivan način počeli Ligu nacija jer su u Ljubljani odigrali 1:1 s Austrijom. Imali su prednost golom Šeška, ali je Laimer donio bod Austriji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo