9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

16.09.2024 / 09:31 Fudbal - Klupska takmičenja

Navijači pozdravljaju odluku UEFA-e da ograniči cijene ulaznica

Navijači pozdravljaju odluku UEFA-e da ograniči cijene ulaznica
Ilustracija

Evropska fudbalska unija (UEFA) početkom mjeseca smanjila je maksimalne cijene ulaznica za gostujuće utakmice za navijače u sva tri muška evropska klupska takmičenja.

Ovom odlukom UEFA je htjela učiniti evropski fudbal dostupnijim i pristupačnijim za sve navijače. Odluka im se činila nužnom.

- Cijene najnižih kategorija ulaznica, kao i hrane na stadionu, porasle su do alarmantnih visina. Sada se nadamo da će se fudbal ponovno približi ljudima - napisali su navijači.

Sa stajališta njemačke navijačke organizacije Unsere Kurve, odluka UEFA-e da smanji maksimalne cijene gostujućih ulaznica za evropske utakmice bila je prijeko potrebna.

UEFA je odlučila da od sezone 2024/25. maksimalne cijene ulaznica za gostujuće navijače iznose 60 eura u Ligi prvaka, 40 eura u Evropskoj ligi i 20 eura u Ligi konferencija.

U sezoni 2025/26. iznos će biti dodatno smanjen na maksimalnu cijenu od 50 eura u Ligi prvaka, 35 u Evropskoj ligi i 20 u Ligi konferencija, stoji na stranicama krovne evropske organizacije.

Navijači pozdravljaju odluku UEFA-e, a Unsere Kurve dodaje: "Kad bi ozbiljno shvatili zabrinutost navijača, smanjili bi i broj utakmica i ukinuli sudijske videosnimke."


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo