11°C
Mostar 17°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 10°C
Bihać 6°C

24.08.2024 / 07:37 BiH - Stanje na putevima

Povoljni uvjeti za vožnju, gužve na autoputu A-1

Povoljni uvjeti za vožnju, gužve na autoputu A-1
Foto: FENA
Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, a promet vozila umjeren do povremeno pojačan, navode iz BIHAMK-a.

S obzirom da su za danas najavljene visoke dnevne temperature savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Na naplatnom mjestu Lepenica, na autoputu A-1, saobraća se usporeno, bez obustava. U ponedjeljak 26.08. od 08 sati do utorka 27.8.2024. godine do 08 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica .

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama. Vozači mogu pogledati kamere na našoj web stranici bihamk.ba.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo