15°C
Mostar 17°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

22.08.2024 / 22:20 Politika - Tužilaštvo RS

Podignuta optužnica protiv predsjednika SDS-a Milana Miličevića

Podignuta optužnica protiv predsjednika SDS-a Milana Miličevića
Foto: SDS

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv predsjednika SDS-a Milana Miličevića.

Miličević je ovu vijesti potvrdio na svom Facebook profilu, gdje je optužnicu nazvao spektakularnom viješću "koja će na alternativnoj televiziji i sličnim režimskim medijima biti na top mjestu ovih dana do izbora"

"Dogovorena davno i tempirana. Režiseri isti i u isto vrijeme. Tajming - početak predizborne kampanje. Ne postoje vaši milioni, poslovni prostori i položaj da bih sageo glavu! Ne bih pristao biti kao one glavonje koje su prodale obraz. Ne bih pristao biti nespsobnjaković kojim manipulišete. Nikada! Dižete optužnice jer imate tužilaštvo i tužioce sumnjivih karijera koje više u kominikaciji podsjećaju na inkviziciju nego na ono što treba da budu," poručio je predsjednik SDS-a.

On je optužio da iza optužnice stoji Alen Seferović, povjerenik SDA za Teslić.

"Čovjek koji je glavni organizator najveće izborne krađe u Republici Srpskoj u vrijeme referenduma u Tesliću. Njegov glavni prijatelj u ovom režiranju je Radislav Đurić Raša koji je opštinu ogolio za milione. Tu je neizostavno i Srđan Klječanin Rufi, još jedan od organizatora brojnih kriminalnih radnji i čovjek koji uništava šume i rude Teslića i cijele Republike Srpske. Njihova dalja pohlepa dobija nova krila. Ponovo tuži opštinu i traži milione. Svakom nepotkupljivom čovjeku gađenje je osnovna emocija kada shvati ko su oni koji tuže i šta im je motiv. Šta bi tek radili da se dokopaju opštinske vlasti u Tesliću?! Kada bih posustao osramotio bih grobove svojih roditelja i svoje prijatelje koji su život dali za Republiku Srpsku. Kada bih odustao bio bih kao one glavonje ili oni koji nemaju šta reći i koji pričaju tišinom. To bi značilo da su me uplašili ili kupili. Kao njih", dodao je Miličević.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NAČELNIKA OPŠTINE TESLIĆ MILANA MILIČEVIĆA Spektakularna vijest koja će na alternativnoj...

Posted by Dr Milan Miličević / Др Милан Миличевић on Četvrtak, 22. avgust 2024.

Dodao je i da nije čovjek koji odustaje i koji se boji.

"Nemam strah ni od čega jer znam da su oni sposobni na sve, pa čak da nam plaše i djecu. Nemam strah ni od njihovih optužnica, namještaljki, prisluškivanja, ucjena i prijetnji, medijskog linča. Kriminalizovati možete i sveca ako imate silu, moć i medije. Ali, sve je prolazno. Religiozan čovjek bilo koje vjere koji to jeste zaista, na onaj svijet odlazi punog srca ako on zna kako je proveo život i njegovi najbliži. Sudovi, Goli Otoci i namješteni tužioci su prolazni," napisao je Miličević i dodao:

"Hvala čestitim ljudima koji su tu i ne posustaju! Ima ih mnogo, siguran sam mnogo više nego onih kvarnih i jeftinih. Danas nije bitno da li ste političar, doktor, majstor, domaćica, sveštenik ili nešto drugo. Danas je bitno da nas ima još uvijek koje nisu mogli kupiti, zastrašiti!
Da opozicija nije riječ za neku političku partiju. Opozicija je narod Republike Srpske koji se bori protiv mraka koji je predug i pretežak. I zbog kojeg mnogi odlaze. Idem dalje i zbog mojih sinova koji su i do sada podnijeli prevelike žrtve na razne načine.
Imati oca opozicionara u ovako opasnim vremenima je breme koje bi teško ko nosio, a oni su rasli tako. I postali ljudi na ponos meni i ovom gradu. Zajedno sa mojom porodicom i čestitim nepotkupljivim ljudima idemo u novu bitku", zaključio je on.

Podsjetimo, Miličević je krajem jula saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu RS u svojstvu osumnjičenog nakon što je jedan od investitora u Tesliću prijavio da mu Miličević kao načelnik općine opstruiše izgradnju objekta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo