6°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

13.09.2024 / 11:44 Politika - Foto

Ministar Hurtić i gradonačelnik Jerinić potpisali sporazum o razvoju infrastrukture u Doboju

U Kabinetu gradonačelnika Doboja, danas je, 13. septembra 2024. godine, održano potpisivanje Sporazuma o saradnji na realizaciji projekata obnove i izgradnje komunalne, socijalne infrastrukture i elektrifikacije stambenih jedinica. Ukupan iznos sredstava predviđen u svrhu realizacije projekata iznosi 457.513,83 KM.

Sporazum su potpisali ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dr. Sevlid Hurtić, predsjednik Komisije za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine dr. sci. Davor Čordaš, direktor Fonda za povratak Bosne i Hercegovine Srđan Šekara i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Ovaj Sporazum ima za cilj unapređenje infrastrukture i poboljšanje uslova života povratničke populacije, kao i socijalno ugroženih stanovnika na području grada Doboja. Projekti predviđeni Sporazumom doprinijet će razvoju lokalne zajednice kroz izgradnju ključnih infrastrukturnih objekata, čime će se osigurati bolja povezanost, elektrifikacija stambenih jedinica i podrška povratnicima.

Ministar Hurtić istakao je važnost ovih projekata za opstanak i povratak izbjeglih i raseljenih osoba.

-Ovo je još jedan korak ka osiguranju da naši povratnici i socijalno ugroženi građani imaju sve što im je potrebno za kvalitetan život. Ova sredstva bit će iskorištena za prioritetne projekte koji će unaprijediti njihovu svakodnevicu i omogućiti bolje uslove života, kazao je Hurtić.

Gradonačelnik Jerinić izrazio je zahvalnost za saradnju svih relevantnih institucija te naglasio da je ovo samo jedan u nizu koraka ka obnovi i razvoju grada Doboja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo