13°C
Mostar 17°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

21.08.2024 / 18:58 BiH - Reakcije

Isak: Nešić nije znao šta su radari, mislio je da su to kućišta za golubove

Isak: Nešić nije znao šta su radari, mislio je da su to kućišta za golubove
Foto: Arhiv
Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela u današnjem incidentu u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio državni ministar sigurnosti Nenad Nešić.

O ovom slučaju se oglasio MUP KS iz kojeg je saopćeno da su danas u 11:45 sati policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pozvali policijske službenike Policijske uprave (PU) Centar, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka - Vrbanja, zadržali vozača i vozilo Range Rover kojim je upravljao.

Razlog zadržavanja vozača je, kako je navedeno, ometanje pratnje štićene ličnosti.

Policijski službenici PU Centar su, kako navode, zatekli predmetno vozilo bh. registarskih oznaka kojim je upravljao K. H. (47) iz Sarajeva.

"O ovom događaju je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koja se izjasnila da nema elemenata krivičnog djela. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će po kompletiranju materijala, poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom", navode iz MUP-a KS.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak.

"Nenad Nešić je čovjek koji je naučio voziti se nekvalitetnim putevima gdje su vozači prinuđeni, zbog vlastite sigurnosti, voziti sporije. Za to su naravno krive vlasti u bh. entitetu RS koje ne investiraju u putnu infrastrukturu. Što je naravno žalosno i čemu se ne trebamo radovati jer je bh. entitet RS naša zemlja.

Upravo zbog takvih navika Nešiću se vožnja u njegovom glavnom gradu – Sarajevu – čini prebrzom. Čuo sam priču kako je Nešić jedne prilike panično urlao „ubistvo, ubistvo, upomoć“ kada je vozilo na semaforu stalo u traku do njegove. Sva sreća uspjeli su ga smiriti i objasniti mu da ga niko ne želi ubiti već da jednostavno u Sarajevu postoje četiri saobraćajne traka namijenjene vožnji u istom smjeru.

I to nije ništa, za radare je mislio da su kućišta za golubove, a za SPARTA kamere da su uređaji koji radioaktivno zrače funkcionere SNSD-a i DNS-a kada dolaze na posao u Sarajevo", poručio je Isak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo