15°C
Mostar 17°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

20.08.2024 / 16:37 Politika - Nakon sastanka

Konaković za Vijesti o ključnoj poruci direktora CIA-e: Ohrabrujuće za BiH!

Konaković za Vijesti o ključnoj poruci direktora CIA-e: Ohrabrujuće za BiH!
Foto: Vijesti.ba

Direktor CIA-e William Burns boravio je u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Burns je u glavnom gradu BiH imao ručak sa direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Almirom Džuvom, potom sastanak sa članovima Predsjedništva BIH te sa ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem.

Konaković je za Vijesti.ba prokomentarisao dolazak Burnsa u Sarajevo, te poruke iz ove za širi bh. javnost iznenadne posjete prvog čovjeka CIA-e.

- Veoma važna poruka je dolazak ovako izuzetno važnog čovjeka, jednog od prvih ljudi američke administracije, koji je u posjeti regionu, prije svega Bosni i Hercegovini. Jasna je poruka američke administracije da je BiH i dalje visoko u agendi SAD-a, što je možda malo i začuđujuće obzirom na to šta se sve u svijetu dešava. Vrlo jasne poruke podrške prosperitetu, teritorijalnom integritetu i suverenitetu. I njegov dolazak simbolizira sve što stane u ove tri riječi“, rekao je ministar Konaković za Vijesti.ba.

Dodao je da neki dijelovi razgovora nisu za javnost.

- Međutim, mogu reći da su dojmovi veoma pozitivni i da je ovo jedna od važnijih posjeta u mandatu od kako sam ja na funkciji ministra vanjskih poslova. Ova posjeta je ohrabrujuća stvar za BiH i deprimirajuća stvar za one koji Bosni i Hercegovini ne žele dobro, zaključio je Konaković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo