13.08.2024 / 16:14 Fudbal - Gotovo je

Neslavan kraj Perišića u Hajduku, potvrđen odlazak sa Poljuda

Neslavan kraj Perišića u Hajduku, potvrđen odlazak sa Poljuda
Foto: Hajduk
Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić definitivno će napustiti Hajduk, poručio je sportski direktor ovog kluba Nikola Kalinić.

To znači da će Perišić na neslavan način završiti svoju epizodu u Hajduku za koji je odigrao samo 12 utakmica, a na kraju je dočekao i da bude izbačen iz ekipe zbog nediscipline.

"Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na Klub, ali posebno na Ivana i porodicu koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerovatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se saradnja neće nastaviti", rekao je Kalinić, te dodao:

"U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom štabu pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu".

Podsjetimo, Perišić je u subotu navečer izbačen iz Hajdukove ekipe za nedjeljno gostovanje kod Lokomotive. Ta je utakmica završila 1:1, a Hajduk je u posljednjim sekundama primio gol iz penala.
Hajdukov trener Gennaro Gattuso na presici je objasnio razloge Perišićevog izostanka i otkrio da on želi napustiti Split:

"Prije 20 dana došao je u moj ured i rekao da bi želio otići. Ako neko ne želi ostati, onda moram respektovati ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra, 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ako neki igrač izrazi želju da ode, može dovesti do krivih razmišljanja. Ovo nije zatvorena priča. On je i dalje tu".

Ugovor s Hajdukom mu traje do ljeta iduće godine, ali je do tada produžen automatizmom jer je po potpisu prvog ugovora, kad se Perišić vratio u Hajduk, dogovoreno da se ugovor 4. jula 2024. produži za još godinu dana ako u tom trenutku bude u klubu.

To se i dogodilo, ali to nije jedina klauzula propisana ugovorom koji je Perišić potpisao kad se vratio u Hajduk. Ako bi netko uplatio 200 hiljada eura odštete na račun Hajduka od 29. auguata do 5. rujna ove godine, Perišić bi bio slobodan otići iz kluba nezavisno o ugovoru koji je produžen.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo