23.09.2024 / 16:25 Fudbal - Nevjerovatno

Legendarni Ukrajinac opet šokira: Prodao dres da pomogne Rusima!

Legendarni Ukrajinac opet šokira: Prodao dres da pomogne Rusima!
Foto: Arhiva
Vjerovatno ne postoji čovjek koji je, od početka rata u Ukrajini, Ukrajincima više pao u očima od Anatolija Timoščuka.

Ovaj 45-godišnji bivši reprezentativac Ukrajine i bivši igrač ruskog Zenita priklonio se Rusiji i ostao zaposlen u klubu iz St. Petersburga, zbog čega mu je Odbor za etiku i fair play Ukrajinskog nogometnog saveza oduzeo sve titule i počasti.

Timoščuk je rekorder po broju nastupa za Ukrajinu (144), ali to više ništa ne vrijedi ljudima u njegovoj zemlji koji su ogorčeni zbog toga što se nikada nije oglasio otkako je počela ruska invazija.

Sada je Timoščuk napravio novi nevjerovatan potez.

Timoščuk je na aukciji prodao dres Zenita, a dobijeni novac, u iznosu od približno 6.500 eura, donirao je za pomoć Rusima u regionu Kursk, gde su ukrajinske trupe napale početkom augusta, piše portal sport.ua.

"Ti si pravi nitkov. Stavio si dres na aukciju da pomogneš Rusima. Od prvih dana rata govorio sam da si ti... Šta si ti, Timoščuk? Jako mi je žao što sam igrao sa vama u istom timu. Ti si ruski pas koji se prodao za novac. Ali zapamti, tvoji roditelji žive ovdje. Šta ti je na umu"? napisao je na Instagramu Oleksandr Alijev, bivši Timoščukov saigrač iz reprezentacije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo