7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

13.03.2024 / 13:35 BiH - Emotivna objava

Hodžić uoči odlaska u zatvor: Svima koji budete ovo čitali...

Hodžić uoči odlaska u zatvor: Svima koji budete ovo čitali...
Foto: Instagram
Fikret Hodžić, jedan od osuđenih u aferi "Respiratori" na društvenoj mreži Instagram pozdravio se sa svojim pratiteljima, uoči odlaska u zatvor.

“Fikret apsolutno čiste savjesti ode u zatvor, a 2 miliona robova ostaje ‘na slobodi’“, započeo je objavu citatom te naveo kako je odlučio ovom porukom, koju je dobio, ne tako davno, da se pozdravi sa svima onima koji budu ovo čitali.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fikret Hodzic (@fikret_hodzic)


"Kažu da svaki korak ostavlja otisak, mali ili veliki, a vrijeme će pokazati kakav je bio moj hod. Danas je već sigurno da sam osoba koju su sudili za jedno, presudili za drugo, a nećete vjerovati, u zatvor poslali za treće djelo. Za nevedeno ostavljam i slike kao trag nemoći onih koji su se igrali moći, ne znajući zapravo da je moć samo kod Jednog :)", naveo je, te nastavio:

"Možda ne izgleda realno, ali ja sam donekle sretan što je došao dan u kojem će svi oni koji su čekali trenutak u kojem će napisati vijest da sam otišao u zatvor shvatiti da su i pored napisane vijesti i dalje nesretni."

Zahvalio se svima koji su, kako dodaje, bili na strani istine, onima koji su u ovom teškom vremenu željeli biti mrav koji gasi vatru, onima koji nisu bili, kako smatra, podanici ovog doba.



"Ostavljam svima vama vrijeme za svjedoka koje će sve one nečasne djelioce pravde baciti na smetlište historije sa vječnom mrljom nepravde nanesene meni i mojoj porodici, ali i ovoj zemlji. Vrijeme će biti svjedok i sudbina svih onih koji su unosili smutnju svojim lažima, koji su svojim pisanjem porobili razum ovog naroda", još je dodao.

On dalje navodi kako je u svojoj završnoj rijeci u odbrani na Sudu rekao da je spreman žrtvovati slobodu za ono za što je njegov otac dao život i danas je, kaže, ponosan zbog toga.

"Ponosniji ću biti ako moja priča bude okidač da ljudi u ovoj zemlji konačno shvate da je vrijeme da skinu okove sa sebe i počnu se boriti za svakog čovjeka nad kojim se čini zulum jer u suprotnom brzo će i oni završiti u raljama nepravde."

I za kraj, zaključuje, nek ostane zapisano i to da oni koji nameću i oni koji su nametnuti treba da znaju kako od nameta nema selameta.

"Neka znaju da narod i pravednost idu zajedno samo onda kada onaj koji predvodi bude pravedan. Neka vječno živi ova zemlja i svi narodi u njoj!", poručio je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo