560°C
Mostar 578°C
Tuzla 571°C
Banja Luka 574°C
Bihać 564°C

16.02.2024 / 09:22 Muzika i Film - Ukupno 16 pjesama

Najveću bol pretvara u umjetnost: Shakira uskoro objavljuje novi album

Najveću bol pretvara u umjetnost: Shakira uskoro objavljuje novi album
Foto: Instagram
Dvanaesti studijski album Grammyjem i Latino Grammyjem nagrađene Shakire Las Mujeres Ya No Lloran izlazi 22. marta. Ovo je njen prvi album u sedam godina i blistav je dokaz Shakirine otpornosti i snage te moći muzike da čak i najteža iskustva transformiše u dragocjene trenutke.

"Stvaranje ovog albuma bilo je alhemijski proces. Pišući svaku pjesmu, obnavljala sam sebe. Dok sam ih pjevala, moje su se suze pretvorile u dijamante, a moja ranjivost u snagu", rekla je Shakira o albumu, prenosi Index.

Novi album uključuje 16 pjesama - 8 novih, plus remix i 7 ranije objavljenih hit singlova, uključujući: Music Sessions Vol. 53 s Bizarrapom, TQG s Karol G, Te Felicito s Rauwom Alejandrom, Copa Vacía s Manuelom Turizom... Sedam prethodno objavljenih pjesama već imaju ukupno 3.7 milijardi reprodukcija na Spotifyu.

TQG i Music Sessions Vol. 53 su debitirali globalno na #1 na Spotify Top 50 ljestvici. Music Sessions Vol. 53 je pjesma na španskom jeziku sa najviše streamova u jednom danu u historiji Spotifya. Shakira i Bizarrap također su osvojili Latino Grammy 2023. u kategorijama za pjesmu godine i najbolju pop pjesmu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo