13°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 16°C

02.05.2024 / 23:07 Fudbal - Konferencijska liga

Olympiakos priredio senzaciju u Engleskoj, Fiorentina slavila u 90+

Olympiakos priredio senzaciju u Engleskoj, Fiorentina slavila u 90+
Foto: Olympiakos

Večeras su odigrane prve polufinalne utakmice u Konferencijskoj ligi u kojim je viđeno ukupno 11 golova.

Veliko iznenađenje kreirali su fudbaleri Olympiakosa, koji su kao gosti savladali Aston Villu sa 4:2.

Utakmica je počela fantastično za goste iz Pireja, koji su preko dvostrukog strijelca El Kaabija imali vodstvo 2:0 nakon samo pola sata igre.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, Watkins je zabio za smanjenje rezultata na 2:1, da bi već u 52. minuti Diabi pogodio za poravnanje i potpuni povratak favorizovane Aston Ville u meč.

Samo četiri minute kasnije, penal za Olympiakos. Siguran izvođač bio je El Kaabi, koji je tako kompletirao hat-trick i donio svom klubu novo vodstvo.

U 67. minuti, Hezze je zabio za 4:2, da bi u 84. Douglas Luiz promašio jedanaesterac i šansu da Aston Villi obezbijedi nešto lakši posao u revanšu.

U drugoj utakmici, Fiorentina je bila bolja od Club Bruggea sa 3:2. Već u 5. minuti je domaći tim poveo sa 1:0 golom Sottila, da bi u 17. Vanaken iz penala pogodio za 1:1. U 37. minuti za novo vodstvo Fiorentine pogađa Andrea Belotti.

Igrao se 61. minut kada je Onyedika dobio crveni karton i ostavio Brugge sa desetoricom na terenu, ali je samo dvije minute kasnije belgijski tim došao do poravnanja preko Igora Thiaga.

Konačnih 3:2 u prvoj minuti sudijske nadoknade postavlja Nzola.

Revanš utakmice u Bruggeu i Pireju igraju se za sedam dana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo