14°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

10.05.2024 / 18:52 Regija - Nezvanična saznanja

Traži se suspenzija policajaca: Nasmrt pretukli brata osumnjičenog za ubistvo Danke?

Traži se suspenzija policajaca: Nasmrt pretukli brata osumnjičenog za ubistvo Danke?
Foto: ATA Images / PIXSELL
Smrt Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić (2), već nedjeljama se nalazi u fokusu javnosti jer je obdukcijom utvrđeno da je preminuo nasilnom smrću dok se nalazio u policijskom pritvoru.

Cio slučaj nasilne smrti istražuje Sektor unutrašnje kontrole (SUK), koji je, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, tražio suspenziju trojice policajaca koji su kobnog dana ispitivali Dragijevića u stanici.

Nakon što je Sektor unutrašnje kontrole prvog maja izvršio inspekcijski nadzor policije u Boru, a radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je sedmog aprila preminuo Dragijević, službenici SUK su predložili nadležnoj organizacionoj jedinici Direkcije policije da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice pripadnika Odeljenja kriminalističe policije PU Bor – D. B, I. S i D. P, kao i da se donese rješenje o privremenom udaljenju iz službe.

Portal Nova uputio je pitanja i MUP-u Srbije povodom ovih saznanja, međutim, do objavljivanja teksta nisu dobili odgovor.

Prema nezvaničnim informacijama Nova.rs, policijska tortura vršena je nad Daliborom Dragijevićem od trenutka kada je priveden zbog sumnje da je bratu pomogao da sakrije tijelo Danke.

Njega su određeni pripadnici MUP-a tukli još tokom dana, dok su ga vodili na različite lokacije kako bi im pokazao ono što je tvrdio da ne zna – gdje se nalazi tijelo dvogodišnje djevojčice.

Slučaj nestanka i ubistva devojčice Danke danima su pratili svi mediji u Srbiji.

Zbog ubistva djeteta uhapšeni su radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su kobnog dana, prema tvrdnjama policije, djevojčicu udarili kolima, a potom je usmrtili.

Osumnjičeni su, kako tvrdi policija, zatim sakrili tijelo, koje do dana danas nije pronađeno.

Podsjetimo, Danka Ilić nestala 26. je marta u Banjskom polju iz dvorišta porodične kuće.

Njen nestanak digao je na noge srbijansku javnost, ali, tada je počeo niz događaja koji su šokirali. Najprije su uhapšeni Janković i Dragijević, a potom je došlo do privođenja oca Radislava i brata Dalibora od osumnjičenog Dragijevića.

Oni su privedeni pod sumnjom da su pomogli Dejanu Dragijeviću da premesti tijelo djeteta. Dalibor Dragijević je preminuo u policijskom pritvoru tokom saslušanja.

MUP je tada objavio da je riječ o prirodnoj smrti, odnosno da mu je iznenada pozlilo, međutim, ove navode je demantovao obdukcioni nalaz kojim je utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti.

Sumnjive okolnosti smrti Dalibora Dragijevića potpuno su bacile u drugi plan nestanak djevojčice i istragu povodom njene smrti koja je uznemirila ne samo Srbiju već i cio region.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo