27.10.2023 / 13:25 Fudbal - Saopćenje

Fudbalski savez BiH zatvara dio tribina u nastavku EURO kvalifikacija

Fudbalski savez BiH zatvara dio tribina u nastavku EURO kvalifikacija
Foto: N/FS BiH

Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izdao je saopćenje da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine.

„Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO na dan 16.11.2023. godine“, saopćeno je iz N/FS BiH.

Također, Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od tri hiljade mjesta.

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv „A“ reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion „Bilino polje“) na dan 19. novembra. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini Jug (pravac prema tribini Zapadu) i dva sektora na tribini Zapad (pravac prema tribini „Jug“), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo