26.10.2023 / 13:53 Fudbal - Ženska fudbalska reprezentacija

Uoči utakmice sa Češkom: Zmajice motivisane i spremne pružiti maksimum

Uoči utakmice sa Češkom: Zmajice motivisane i spremne pružiti maksimum
Foto: N/FS BiH
U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas je održana službena press konferencija ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Češkom.

Motivisane smo i spremne da pružimo maksimum protiv Češke, poručili su danas u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici iz tabora ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Češkom.

Selektorka Hurem je prokomentarisala narednog protivnika i istakla da je riječ o kvalitetnoj ekipi koja zahtjeva maksimalan respekt.

„Češka je jedna veoma ozbiljna reprezentacija i oni su svoj nacionalni tim izgradili prema njemačkom sistemu. Od omladinskih selekcija sklapaju tim i njihove igračice dugo igraju zajedno i dobro se poznaju, a to se osjeti i u njihovoj igri. Nastupaju za velike klubove, karakteriše ih dobra organizacija igre i ne odstupaju od svog plana i sistema nije ni čudo što se nalaze na prvom mjestu“, kazala je Samira Hurem.

Selektorka dodaje da su njene izabranice pripremni period iskoristile na pravi način uz mnogo treniranja i detaljnu analizu protivnika.

„Sutra očekujemo veoma zahtjevnu utakmicu, ali u ekipi je jako dobra atmosfera još od prošlih utakmica. Bili smo dobro organizovani u prethodnim mečevima i ako to ponovimo možemo očekivati dobar rezultat“, dodaje Hurem.

Samira Hurem je prokomentarisala igrački kadar koji ima na raspolaganju za sutrašnju utakmicu.

„Zbog kartona nećemo moći da računamo na Gloriju Slišković i Enu Šabanagić, međutim imamo igračice koje mogu na njihovim pozicijama odigrati na visokom nivou. Zerina Piskić je imala problema sa virozom, ali je u trenažnom procesu i biće spremna za meč. Golmanica Nikolina Todorić je povrijeđena, pa smo umjesto nje pozvali Amilu Delić iz Slobode kojoj je to prvi poziv u nacionalni tim. Ostale igračice su zdrave i spremne“, istakla je Hurem.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo