23.10.2023 / 12:50 Fudbal - Na stadionu "Tušanj"

Tuzla City dočekuje Velež: Zanimaju ih samo tri boda

Tuzla City dočekuje Velež: Zanimaju ih samo tri boda
Foto: FK Tuzla City

U ovom trenutku nas zanimaju samo tri boda, rekao je Hamza Redžić, prvotimac Fudbalskog kluba Tuzla City.

 

U posljednjoj utakmici 11. kola M:tel Premijer lige BiH fudbaleri Tuzla Citya danas na Gradskom stadionu „Tušanj“ sa početkom u 14:30 sati dočekuju Velež iz Mostara.

Ističu Tuzlaci da su iskoristili pauzu za pojačane treninge. Imali su i Kup utakmicu sa Tekstilcom u Derventi u kojoj su šansu dobili igrači koji su manje igrali ili nisu nikako u dosadašnjem dijelu prvenstva.

„Što se tiče predstojeće utakmice sa Veležom, odličan protivnik. Gledao sam utakmicu protiv Zrinjskog gdje su izgubili 3:0, međutim sva tri gola su primili iz prekida, gdje su bili u pojedinim momentima utakmice bolji od Zrinjskog. Međutim, niko te ne pita kako si igrao. Znamo vrlo dobro da smo mi odigrali jako dobrih utakmica ali nismo osvojili bodove. Spremamo se kao i do sada, analiziramo Velež što ćemo predočiti i igračima“, rekao je Adnan Osmanhodžić, trener Tuzla Citya.

Tešku i zahtjevnu utakmicu očekuje i Hamza Redžić.

„Pred nama je utakmica protiv ekipe Veleža koja ima jako kvalitetne igrače. Atmosfera u ekipi je na jednom dobrom nivou i mislim da ekipa sa ovakvim rosterom ne zaslužuje da se nalazi na ovoj poziciji na kojoj jeste. Nadam se da će se naš rad i trud isplatiti. Iza nas su tri utakmice u kojima smo ostvarili pozitivan rezultat i mi puni sampouzdanja i želje ulazimo u ovaj susret da ostvarimo što bolji rezultat. U ovom trenutku nas zanimaju samo tri boda”, rekao je Redžić, prenose Nezavisne novine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo