17.10.2023 / 08:58 Fudbal - Neizvjesna utakmica

Mostarski derbi 'Pod bijelim brijegom': Sastaju se Zrinjski i Velež

Mostarski derbi 'Pod bijelim brijegom': Sastaju se Zrinjski i Velež
Foto: HŠK ZRINJSKI

Fudbaleri Zrinjskog i Veleža sutra sa početkom u 16:30 na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ igraju veliki gradski mostarski derbi.

 

Iako su aktuelni šampioni M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine blagi favoriti trenutno stanje na tabeli najavljuje neizvjesnu utakmicu. Svjesna je toga i Krunoslav Rendulić šef stručnog štaba „plemića“ koji su u proteklom periodu zbog igranja u Konferencijskoj ligi imali paklen raspored.

“Mi smo susjedi na tablici. Velež je dobra momčad, zadržali su kostur od prošle sezone i nadopunili su se s igračima koji su im trebali. Bilježe dobre rezultate i igraju jako dobro. Biće teška utakmica, a sportske tenzije su uvijek povišene na derbiju. Nadam se da neće biti nikakvih drugih okolnosti koje nisu u domeni sporta. Veselimo se utakmici”, dodao je Rendulić.

Renduliću će ovo biti prvi derbi sa Veležom „Pod Bijelim brijegom“. Prošli je Zrinjski bio domaćin u Čitluku zbog rekonstrukcije travnjaka.

“Da. Četvrta utakmica, a prvi put da igramo kući. Prošle sezone smo bili izuzetno uspješni, a nadam se da ćemo tu uspješnost zadržati. Nadam se pobjedi”, kazao je Rendulić.

Govorio je o novajlijama koje su se nešto kasnije priključile ekipi.

“Svi su u puno boljem stanju nego kad su došli. Maglica je izuzetno iskoristio minutažu protiv Željezničara, ali i ostali. Kožulj je imao problema s povredama i to ga muči. Bradarić se vraća poslije povrede i pomalo dobija minutažu. U boljem su ritmu, ali koliko će participirati u sljedećim utakmicama, to ćemo vidjeti”, istakao je Rendulić.

Osvrnuo se i na termin u kojem se igra utakmica. Riječ je o odgođenom susretu, prenose Nezavisne novine.

“Termin možda nije najbolji za fudbal, ali ljudi koji su slagali raspored vodili su računa o mnogo toga. Posebno sa sigurnosnog aspekta je opravdan taj rani termin. Bez obzira na to, tribine će biti popunjene“, zaključio je Rendulić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo