15.10.2023 / 18:11 Fudbal - Zenica

Felix: Znamo da su navijači ovdje ludi

Felix: Znamo da su navijači ovdje ludi
Foto: Abola

Portugal je već osigurao kvalifikacije za Euro 2024, ali Joao Felix garantuje da je pritisak za pobjedu (i da se igra dobro) uvijek prisutan u timu.

„Portugal je jedna od najboljih fudbalskih nacija na svijetu. Pritisak da se igra dobro i pobijedi je prisutan u svakoj utakmici, a ovaj put neće biti izuzetak, iako smo već kvalifikovani, imamo pritisak da pobijedimo i odigramo dobro, rekao je portugalski internacionalac na konferenciji za novinare.

Félix je podsjetio da je "Bosna odigrala sjajnu utakmicu" u Portugalu, te da je na poluvremenu vodstvo Portugala bilo samo 1-0.

“Imaju dobre igrače. I ostale ekipe igraju dobro. Nije laka grupa, a Bosna i dalje ima priliku da ode na Euro i borit će se za tri boda kao nikada do sada, s tim ciljem”, dodao je.

Upitan kakva je atmosfera u reprezentaciji, portugalski reprezentativac je odgovorio da grupa "na dobar način zna da su navijači ludi".

„Oni vole fudbal, mnogo žive igru. Znamo da će Bosna imati veliku pomoć navijača. Hoćemo i mi, kao i obično, ali moramo biti spremni na okruženje”,kazao je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo