30.08.2023 / 08:24 Tenis - US Open

Alcaraz igrao samo 58 minuta, napravio šou i zapjevao hit!

Alcaraz igrao samo 58 minuta, napravio šou i zapjevao hit!
Foto: Twitter
Ostvario je Carlos Alcaraz prvu pobedu na US Openu i u odbranu titule krenuo tako što mu je Dominik Koepfer predao meč pri rezultatu 6:2, 3:2 za Španca.

Došlo je oko 22.000 navijača na tribine stadiona „Arthur Ashe“ , gledali su tenisku predstavu samo sat vremena, a onda je Dominik Koepfer predao meč!

Mladi španski as je nakon duela u mikrofon počeo da pjevuši stihove pjesme „Vagabundo“, jednog od najvećih ljetnjih hitova koji izvodi Kolumbijac Sebastian Yatra.

Novak je preuzeo lidersku poziciju od Španca na ATP listi, ali to Carlosu nije pokvarilo rapoloženje. On je prije nekoliko sedmica obećao da će pjevati pod uslovom da mu Yatra pravi društvo na egzibicionom turniru uoči New Yorka, što se i desilo, pa je sad bio red da miljenik publike zapjeva.



Ono što nikome nije promaklo je i njegov "outfit". Poznati brend ga je specijalno za ovaj turnir obukao u dres bez rukava, a španska "Marca" piše da mladi as na taj način želi Amerikancima malo da pokaže i mišiće, koje je nabaicio pod budnim okom kondicionog trenera Alberta Llede.

Na veliku žalost okupljenih, Koepfer je već u prvom gemu izvrnuo skočni zglob lijeve noge, nekako završio prvi set, ali je momku iz Murcie u drugom predao meč.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo