28.09.2024 / 14:30 Tenis - Prvi teniser svijeta

Oglasio se Sinner nakon što je WADA tražila dvije godine suspenzije

Oglasio se Sinner nakon što je WADA tražila dvije godine suspenzije
Jannik Sinner

Prvi teniser svijeta Jannik Sinner iznenađen je žalbom Svjetske antidoping agencije Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Neposredno pred start US opena krajem augusta, objelodanjeno je da je ITIA (Međunarodna agencija za teniski integritet) oslobodila Sinnera, tj. da je ustanovila da „nema krivice i nemara“ u slučaju dva pozitivna testa na klostebol u martu.

Međutim, u WADA smatraju drugačije i misle da ta presuda nije bila ispravna pod važećim pravilima – traže godinu do dvije pauze.

„Ne možemo da kontrolišemo sve, zar ne? Jasno je da sam vrlo razočaran i takođe iznenađen tom žalbom, da budem iskren, jer smo imali tri saslušanja – i sva tri saslušanja završila su se vrlo pozitivno za mene. Znate, nisam to očekivao. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično, tako da…“, rekao je Sinner i dodao:

„Uvijek govorimo o istoj stvari. Možda samo žele da se uvjere da je sve na svom mjestu. Jesam iznenađen tom žalbom“.

U drugom kolu turnira u Pekingu, Sinner je poslije preokreta pobijedio Romana Safiulina sa 3:6, 6:2, 6:3, piše Sportklub.

„Probao sam da mentalno ostanem u igri, što je danas bilo veoma teško, posebno u danima kao što je ovaj, kada se nisam osjećao da sam baš na 100 posto. Zato mi mnogo znači to što sam pronašao način da pobijedim“.

Sinnera u četvrtfinalu čeka Čeh Jirži Lehečka. Sinner i Lehečka dosad su igrali samo jednom, Italijan je dobio taj duel ove godine u Indian Wellsu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo