02.10.2024 / 14:40 Tenis - Slavio Španac

Alcaraz srušio Sinnera u nevjerovatnom finalu turnira u Pekingu

Alcaraz srušio Sinnera u nevjerovatnom finalu turnira u Pekingu
Foto: X.com

Španski teniser Carlos Alcaraz osvojio je turnir iz serije 500 u Pekingu, nakon što je u sjajnom finalu savladao Jannika Sinnera sa 2:1.

Bio je to duel dva tenisera čije je rivalstvo već postalo najveće rivalstvo današnjice, pošto na najvećoj sceni više nema Rogera Federera i Rafaela Nadala, a na zalasku je i karijera Novaka Đokovića.

Nešto je bolje meč otvorio Španac Alcaraz i prvi je došao do breaka za vodstvo od 3:1, a potom je i servirao za set, ali Sinner uzvraća breakom i spašava se. Na kraju prvi set odlazi u tie-break, u kojem se bolje snalazi Sinner i sa 8:6 dolazi do pobjede u setu za vodstvo.

U drugom setu su teniseri dugo čuvali svoj servis, a onda u ključnom trenutku Alcaraz pravi break. Igrao se deveti gem kada je servirao Italijan, a Alcaraz mu oduzima servis i potom potvrđuje break za 6:4 i poravnanje.

Uslijedila je prava drama u odlučujućem trećem setu, u kojem prvo break pravi Alcaraz i vodi sa 3:1, da bi potom uslijedio nevjerovatan preokret Sinnera na 5:4. Alcaraz je smogao snage da podigne nivo svoje igre i vrati se pa je uslijedila fantastična završnica meča.

Sinner je poveo sa 6:5, a Alcaraz potom poravnava i odlučujući set odlazi u tie-break, u kojem prvi mini-break pravi Sinner i brzo dolazi do 3:0.

Uspio je ponovo da se vrati Alcaraz i nakon fantastičnog poena smanji na 3:2, a nastavio je blistati i nakon toga te stigao do pobjede od 7:3 u tie-breaku za konačnih 2:1 u setovima i titulu šampiona.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo