21°C
Mostar 30°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

18.08.2023 / 13:47 BiH - Zahvala

Predsjednica Slovenije zahvalila se na pomoći iz Bosne i Hercegovine

Predsjednica Slovenije zahvalila se na pomoći iz Bosne i Hercegovine
Foto: Twitter

Nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Sloveniju, nije izostala pomoć iz prijatelljske Bosne i Hercegovine.

Tim putem predsjednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar se zahvalila u predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na pomoći koju je Bosne i Hercegovina pružila.

-Dozvolite mi da Vam se u ime državljanki i državljana R. Slovenije i u svoje lično ime iskreno zahvalim za svu podršku i izraze solidarnosti koje smo dobili iz Bosne i Hercegovine prilikom uništavajući poplava u Sloveniji, koje su odnijele više života i mnoge ljudi ostavile bez krova nad glavom, stoji u pismu zahvale.

-Poplave su u našoj državi izazvale ogromnu štetu, koje u njenoj novijoj historiji još nije bilo. Njihove posljedice trenutno su nemjerljive, ali možemo vidjeti nezamislive slike opustošenih pogođenih područja. Sve češće i sve veće prirodne katastrofe nas upozoravaju na veliki značaj međusobne pomoći i solidarnosti. Veoma sam sretna što vidim koliko zemlja cijeni ove vrijednosti i koliko ih sve odazvalo našoj molbi za pomoć. Dozvolite mi da Vam se još jednom zahvalim za svu podršku, koju u ovim teškim vremenima za Sloveniju izuzetno cijenimo, naglasila je predsjednica Pirc Musar.

-Primite, poštovani gospodine predsjedavajući Predsjedništva, izraze mog najdubljeg poštovanja, stoji na kraju pisma zahvale predsjednice Slovenije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo