15.08.2023 / 11:17 BiH - Foto/Video

Stanivuković i građani izašli na parking da spriječe deložaciju

Nakon što je najavljena nova deložacija na gradskom parkingu Stare autobuske stanice u Banjaluci, na lice mjesta izašli su građani ovog grada.

S njima je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke koji je poručio da će braniti gradsku imovinu.



On je poručio da je njegova dužnost braniti gradsku imovinu i boriti se čak i za one predmete i sporove koji su gotovo izgubljeni, ako postoji i najmanji procenat šanse za to.

- Moja dužnost je da se, zajedno sa radnicima Gradske uprave i sugrađanima, izborim za ravnopravni položaj u pregovorima sa kompanijom 'Autoprevoz' i na taj način zaštitim gradsku imovinu, rekao je ranije Stanivuković.



Naime, 13. aprila odgođeno je prinudno izvršenje predaje zemljišta preduzeću "Autoprevoz", kada su se sugrađani okupili da zajedno sa predstavnicima gradske administracije štite imovinu grada.

Nakon toga, ponovo su sudski izvršitelji Okružnog privrednog suda u Banjaluci najavili za danas u 11 sati, po drugi put, uvođenje preduzeća "Autoprevoz" u posjed parkinga na Staroj autobuskoj stanici.

Podsjetimo, banjalučki „Autoprevoz" je 1968. godine kupio zemljište od „Željeznica Jugoslavije" za potrebe izgradnje autobuske stanice, a 11 godina kasnije grad Banjaluka sa istim preduzećem zaključuje sporazum o zamjeni nekretnina kojim se „Autoprevozu" u naselju Lazarevo daje zemljište za izgradnju nove autobuske stanice, a zauzvrat gradu pripada sporno zemljište u centru.

Međutim, ugovor između dvije strane nikada nije zaveden u zemljišno-knjižnu evidenciju Osnovnog suda u Banjaluci. „Autoprevoz" je kasnije privatizovan, a u međuvremenu su iz arhiva, pod nerazjašnjenim okolnostima, nestali originali ugovora.


E.B

(Vijesti.ba)

Izdvajamo