03.10.2024 / 19:27 BiH - Pronađena lokacija

U Sarajevu će se graditi moderni sportsko – rekrecioni kompleks

U Sarajevu će se graditi moderni sportsko – rekrecioni kompleks
Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Stanovnici naselja Ahatovići koje nije imalo sportskih sadržaja, ni adekvatnog prostora za djecu i omladinu, u narednom će periodu dobiti uređen prostor za sport i rekreaciju.

Općina Novi Grad Sarajevo pronašla je lokaciju i dogovorila otkup zemljišta za izgradnju sportsko - rekracionog kompleksa površine 4.400 metara kvadratnih.

Završena je izrada projektnog rješenja za izgradnju sportsko – rekreacionog kompleksa, a u toku su aktivnosti na rješavanju imovinsko – pravnih odnosa.

U sklopu kompleksa koji će se graditi na lokaciji u ulici Ranovačka bit će izgrađena dva sportska terena, fudbalski i košarkaški tereni sa gumenom podlogom, dječije igralište, kao i teren za stoni tenis, ukupne površine 1.600 metara kvadratnih.

U sklopu kompleksa gradit će se i pješačke staze sa klupama za sjedenje, pristupna saobraćajnica sa parking mjestima, a cijeli prostor će biti oplemenjen zelenim površinama sa hortikulturnim uređenjem.

Također, kompleks će biti osvijetljen LED rasvjetom, tako da će se moći koristiti i u večernjim satima.

Izgradnjom tog kompleksa i taj dio MZ “Dobroševići” dobit će potpuno novi i funkcionalniji izgled, i mjesto za igru i druženje mlađih, ali i starijih generacija, saopćio je Press Općine Novi Grad.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo