16°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

12.03.2023 / 20:27 Regija - Crna Gora

Lekić: Nema uslova za sastav vlade, nedostaju tri glasa URA

Lekić: Nema uslova za sastav vlade, nedostaju tri glasa URA
Foto: Agencije

Mandatar za sastav vlade Crne Gore Miodrag Lekić obavijestio je danas lidere parlamentarne većine od avgusta 2020. da još nema potrebnu većinu za sastav nove vlade, jer nedostaju tri glasa poslanika Građanskog pokreta URA.

 

Lekić je ranije partije pobjednice pismom obavijestio da je sa aktuelnim predsjednikom Vlade i liderom pokreta URA Dritanom Abazovićem imao sastanak 10. marta, na kojem mu je Abazović saopštio da nije uspio da u kontaktima sa poslanikom Gencijem Nimanbeguom postigne dogovor i tako dođe do broja 41 za formiranje nove vlade.

Poslanik Civisa Srđan Pavićević potvrdio je da Lekić ima njegovu podršku za formiranje 44. vlade sa participacijom Civisa u njoj, kao što je bio slučaj u prethodne dvije Vlade.

"Zahvaljujem kolegi Pavićeviću na odgovoru, komentaru i jasnom stavu. Izostaje odgovor URA, što upućuje na protivljenje te stranke (legitimnim pravom) da se formira vlada na ponuđenim osnovama koje sam izložio Abazoviću, kao i Političkom sporazumu koji smo ranije potpisali", naveo je Lekić.

On je dodao da mu ostaje da konsatuje da i dalje, sada za tri glasa u parlamentu, nema potrebne većine za sastav 44. vlade Crne Gore.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo