06.01.2022 / 11:26 Tenis - Reakcija

Nadal i Medvedev komentarisali situaciju u kojoj se nalazi Đoković

Nadal i Medvedev komentarisali situaciju u kojoj se nalazi Đoković

Nakon drame na aerodromu u Melbourneu vlasti australske države Viktorije odlučile su ne dozvoliti Novaku Đokoviću ulazak u zemlju. Đokovićevi advokati potom su se žalili, a srpski teniser na kraju je uspio izboriti ostanak u Australiji barem do ponedjeljka.

Komentar na situaciju dao je Rafael Nadal, veliki Đokovićev sportski rival.

"Ne znam. Naravno da sve što se događa nije dobro. Ipak, ne mogu imati jasno mišljenje o svemu. Nemam uvid u detalje", rekao je Nadal.

"Sve je grubo i, na kraju krajeva, jedino što mogu reći je da svi prolazimo kroz težak period. Mnoge porodice su propatile za ove dvije godine pandemije. Normalno je da su ljudi u Australiji frustrirani jer prolaze kroz jako težak lockdown. Mnogi se ne mogu vratiti kućama. Jedina stvar u koju vjerujem, slušajući one koji znaju medicinu, je to da se svi cijepimo. To je moje mišljenje. Ja sam se cijepio dvaput. Ako to naprave svi, neće biti problema igrati bilo gdje."

Nadal tvrdi da je cijepljenje neophodno.

"To je jasno. O ostalima ne mogu govoriti dok ne dobijem sve informacije. Svijet je dovoljno patio. Cijepite se. Da želi, Novak bi bez problema igrao u Australiji. On sam odlučuje. Svako je slobodan donijeti svoje odluke, ali onda postoje i neke posljedice, zar ne?"

Ruski teniser Daniil Medvedev smatra da bi Novaku Đokoviću trebalo dozvoliti da učestvuje na Australian Open, ako je imao validan razlog za medicinsko izuzeće.

„Ako je Novak s pravom dobio medicinsko izuzeće, trebalo bi da bude ovde. Ako nije, onda ni ne bi trebalo. Zvuči jednostavno, ali je drugačije u realnom životu. Ne znam kakva je priča“, rekao je Medvedev.

“Ako je dobio izuzeće, trebalo bi da ga puste. Ako nešto nije u redu sa papirima i zbog toga ga nisu pustili… Pa, dešava se i to nekada”.

Na pitanje da li bi mogao sebe da zamisli u toj situaciji, drugi teniser sveta je rekao:

“Često sam u karijeri imao problema sa vizama. Jednom nisam mogao da igram na čelendžeru u Velikoj Britaniji. Prošle godine je bilo pitanje hoću li na US Open, jer nisam imao vizu, a ambasade su bile zatvorene zbog koronavirusa. Svi smo se nekada suočili sa takvim problemima”.

Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljeno da igra u Melbourneu, ruski teniser će biti jedan od najvećih favorita.

“Još se ne zna. On još može da igra na Australian Openu. Ako ne bude momka koji je devet puta osvajao ovaj turnir, znači da će žrijeb biti otvoren. To nije tajna”.



(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo