09.11.2021 / 23:02 Regija - Lice i naličje

Završen protest u Beogradu, Vulin posjetio Mladićev mural

Završen protest u Beogradu, Vulin posjetio Mladićev mural
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Nakon što su večeras u beogradsku Njegoševu ulicu stigli desničari koji su uzvikivali "Ratko Mladić" a okupljeni građani, koji su došli da podrže aktivistkinju Aidu Ćorović, krenuli ka njima uzvikujući “mural mora pasti”, na lice mjesta došao je i ministar policije Aleksandar Vulin.

Prenosi ovo Nova.rs i dodaje da su bijesni desničari bacili na okupljene građane daske, a u opštem metežu koji je nastao kordon policije pokušao je da razdvoji pristalice Ratka Mladića i građane.

Dok je trajala ta tenzija na uglu ulica Prote Mateje i Njegoševe, na lice mjesta došao je i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je obišao mural Ratku Mladiću.

Večerašnji protest je završen bez većih incidenata, ali kako je najavljeno nastaviće se i narednih dana.

Podsjetimo, oko 19 sati na Trgu Nikole Pašića okupili su se građani koji su željeli da mirnim protestom iskažu nezadovoljstvo zbog današnjeg incidenta u Njegoševoj ulici, kada su aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović gađale jajima mural Ratku Mladiću, a zatim privedene.

Četrnaest aktivista držalo je po jedno slovo ispisano na papiru, a zajedno čine pomenuti transparent „mural mora pasti“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo