0°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 0°C

04.08.2021 / 19:19 Politika - U Beogradu

I opozicija iz RS na sastanku s Vučićem i Dodikom

I opozicija iz RS na sastanku s Vučićem i Dodikom
Foto: Tanjug / Vijesti.ba
Koristan, ali i ugodan sastanak danas u Beogradu, objavio je na Facebook stranici predsjednik SDS Mirko Šarović nakon neformalnog radnog ručka predstavnika parlamentarnih stranaka i rukovodstvom Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i rukovodstvo Republike Srpske, nakon odvojenog susreta, sastali su se danas poslije podne i sa predstavnicima opozicije iz Republike Srpske, kao i dijelom opozicije iz Srbije.

Ne može se predvidjeti kako će se dalje razvijati situacija u BiH, a mi u Srpskoj moramo preuzeti inicijativu, poručili su predsjednici SDS-a i DNS-a Mirko Šarović i Nenad Nešić i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, nakon sastanka sa Vučićem.

- Mislim da je primjena Inzkove odluke neprihvatljiva i da bi ona vjerovatno izazvala nove komplikacije u BiH. Dogovorili smo se, prije svega stranke iz Republike Srpske da nastavimo tu vrstu unutrašnjem dijaloga, kako bi odgovorili na sve moguće izazove u BiH. Ovo je ozbiljna situacija za koju ne može unaprijed da se predvidi u kom pravcu će da ide, rekao je Šarović.

Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo Srbije.

Nakon sastanka poručeno je da nametnute odluke u BiH nikada nisu dobro rješenje, već samo one koje su u interesu i postignute uz dogovor sva tri konstitutivna naroda u BiH.

(Vijesti.ba / BN)

Izdvajamo