01.06.2021 / 16:30 BiH - Sarajevo

Bakir Izetbegović posjetio izložbu 'Diplomatski put Alije Izetbegovića'

Bakir Izetbegović posjetio izložbu 'Diplomatski put Alije Izetbegovića'
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Galeriju Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, u kojoj je postavljena izložba „Diplomatski put Alije Izetbegovića“.

Izetbegović je tokom posjete evocirao sjećanja na angažman prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i osnivača SDA Alije Izetbegovića u kontekstu jačanju pozicije Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni, koji je ovjekovječen fotografijama i citatima prezentovanim u Galeriji.

Izložene fotografije i citati, među kojima su i oni kojima su svjetski državnici opisivali Aliju Izetbegovića, se odnose na period prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, zatim ratni put, te postdejtonski period djelovanja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, a bilježe neke od najvažnijih trenutaka u modernoj historiji države.
Izložbu, koja je upriličena povodom 29. godišnjice od prijema Republike Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije, su organizovali Javna ustanova Muzej „Alija Izetbegović i BZK „Preporod“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo